Росія на три доби зупинила постачання газу по "Північному потоку-1"

Середа, 31 серпня 2022, 09:00

Транспорт газу газопроводом "Північний потік" зупинився до 3 вересня для проведення профілактичних робіт.

Про це повідомляється в даних газотранспортних операторів OPAL Gastransport і NEL Gastransport, передає "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

Згідно з графіком ремонту, він запланований з 04:00 31 серпня до 04:00 3 вересня. Причина зупинки – "профілактичні роботи на ГПУ N24 на КС "Портова".

Як раніше повідомляв "Газпром", зупинка необхідна, щоб провести технічне обслуговування та планово-попереджувальні роботи на єдиному робочому газоперекачувальному агрегаті Trent 60.

"За фактом завершення робіт та відсутності технічних несправностей агрегату транспорт газу буде відновлено до рівня 33 млн куб. м на добу", - раніше інформував "Газпром".

Комплекс регламентних робіт, згідно з чинним контрактом на технічне обслуговування, має бути виконаний спільно з фахівцями компанії Siemens.

Керівник Федерального мережевого агентства Німеччини Клаус Мюллер назвав це технічне обслуговування "незрозумілим".

Нагадаємо, російська газова компанія "Газпром" у вівторок оголосила, що з 1 вересня призупиняє постачання газу найбільшому постачальнику газу Франції Engie "у зв'язку з несплатою липневих поставок у повному обсязі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: