РФ на три доби повністю припинить постачати газ до ЄС

П'ятниця, 19 серпня 2022, 19:44

Російський газовий гігант "Газпром" з 31 серпня по 2 вересня повністю зупинить постачання газу по "Північному потоку" до Європи.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Интерфакс".

Як повідомляється, єдиний робочий газоперекачувальний агрегат відправної компресорної станції магістралі "Північний потік" КС "Портова" Trent 60 буде зупинений на три доби для проведення технічного обслуговування та планово-попереджувальних робіт.

За фактом завершення робіт та відсутності технічних несправностей агрегату транспорт газу буде відновлено до рівня 33 млн. куб. м за добу, обіцяють у "Газпромі".

"Комплекс регламентних робіт згідно з чинним контрактом на технічне обслуговування буде виконано спільно з фахівцями компанії Siemens", - наголошує російська компанія.

Після повідомлення про зупинку "Північного потоку" ціни на газ у Європі наблизилися до рекордних.

Раніше Росія обмежила постачання газу до Німеччини через газопровід "Північний потік", пославшись на відсутність турбіни, задля повернення якої Канада зробила санкційний виняток на прохання Німеччини.

На цьому тлі "Газпром" оголосив про поломку ще однієї турбіни "Північного потоку", через що газогін працює на 20% своєї заявленої потужності, спричинившись до енергетичної кризи в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: