Черга на прощання з королевою у Лондоні розтягнулась на 6 км, депутати йдуть без черги

фото
Четвер, 15 вересня 2022, 14:20

У Лондоні вишикувалась черга на понад 6 кілометрів з охочих попрощатися з покійною королевою Єлизаветою II, чия труна до ранку понеділка стоїть у будівлі парламенту.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

фото BBC
фото BBC

Ті, хто бажає віддати шану померлій королеві, повинні прямувати до Тауерського мосту, де зараз знаходиться кінець черги.

Розмір черги можна відстежувати з допомогою спеціального урядового трекера.

Один чоловік, який стояв у передній частині черги біля Вестмінстер-холу, розповів у четвер вранці, що стояв у черзі вісім годин.

Людей, які стоять у чергах, попереджають, що їм доведеться стояти багато годин із малою можливістю сісти, оскільки черга постійно рухається.

Людей просять поважати гідність заходу та зберігати тишу, перебуваючи у Вестмінстерському палаці, бути вдягненими належним чином. Людей в одязі з "політичними чи образливими гаслами" не допустять до Вестмінстерського палацу. Також заборонено робити фото всередині залу з труною королеви.

Разом з тим представник Палати громад підтвердив, що депутати можуть підійти до труни королеви, не стоячи в багатокілометровій черзі, а також можуть привести до чотирьох гостей.

Співробітники парламенту також можуть уникнути черги, і їм запропонували по одному гостьовому квитку кожному.

Акредитовані журналісти теж можуть обійти чергу, щоб побачити королеву, забронювавши виділені часові проміжки.

Сьогодні вранці колишній прем'єр-міністр Тереза Мей приєдналася до тисяч людей, які вшанували пам'ять королеви. Іншими депутатами, які скористалися можливістю ухилитися від черги в четвер вранці, були колишній міністр кабінету міністрів від Консервативної партії Тереза Вільєрс і ще один член парламенту від Торі Девід Сіммондс.

Нагадаємо, 14 вересня труна з тілом королеви Великої Британії Єлизавети II прибула до Вестмінстерського палацу – наступні чотири дні усі охочі матимуть змогу попрощатися з покійною монархинею.

Як повідомлялося, Велика Британія зіткнулася з дипломатичною реакцією на організацію VIP-поїздок на похорон королеви Єлизавети, і кілька світових лідерів вимагають спеціального дозволу прибути на офіційних автомобілях.

Країни незадоволені вимогами Міністерства закордонних справ Британії про те, щоб більшість голів іноземних держав, які будуть присутні на похороні в понеділок, паркували свої автомобілі на майданчику в західній частині Лондона і їхали у Вестмінстерське абатство на автобусах, наданих урядом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: