ФБР вилучила у Трампа 90 тек для секретних документів, у яких нічого не було

П'ятниця, 2 вересня 2022, 19:19

Федеральне бюро розслідувань у п’ятницю оприлюднило більш детальний перелік речей, конфіскованих у резиденції 45-го президента США Дональда Трампа в Мар-а-Лаґо в межах розслідування про неналежне поводження із секретними документами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на документ ФБР.

У переліку в більш детальному вигляді описується вміст 33 коробок речей, взятих агентами служби під час обшуків у резиденції Трампа на початку серпня.

Про деякі з них уже згадували ЗМІ: указ про помилування соратника Трампа Роджера Стоуна, засудженого за брехню під присягою в Конгресі, документи з "інформацією про президента Франції" тощо.

Зокрема у Трампа були вилучені численні витяги із газет і журналів, 69 урядових документів без грифів секретності, а також 71 порожня тека з офісу Трампа і ще 19 – зі сховища для секретних документів у Мар-а-Лаґо, на яких були вказівки для обмеженого доступу.

Половина американців за кримінальне переслідування Трампа через секретні документи

Останнє може означати, що, по-перше, Трамп говорив неправду, стверджуючи, що всі документи перебувають під надійним захистом, а по-друге, що частина секретних документів (які зберігалися в теках) могла зникнути.

Нагадаємо, обшуки у Трампа відбулися на початку серпня. Це перший подібний прецедент в історії США. Серед вилучених документів є таємнічастина яких, можливо, навіть стосувалися ядерної зброї.

Звинувачення, які загрожують Трампу через це, можуть призвести до його ув’язнення – що також може статися вперше в історії. 

Раніше міністерство юстиції США оприлюднило судовий документ із підставами для проведення обшуків у Мар-а-Лаґо, де вказало, що документи, які забрав Трамп, можуть ставити під загрозу національну безпеку.

Читайте також: Секрети у шафі Трампа. За що ФБР переслідує експрезидента США та що йому загрожує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: