У НАТО відреагували на кібератаку Ірану проти Албанії

Четвер, 8 вересня 2022, 19:43

У НАТО засудили масштабну кібератаку, скоєну на державні органи Албанії, ймовірно, Іраном.

Про це йдеться у заяві Північноатлантичної ради, пише "Європейська правда".

"Ми солідарні з Албанією після нещодавньої кібератаки на її національну інформаційну інфраструктуру. Члени Альянсу визнають заяви Албанії та інших членів Альянсу, які покладають відповідальність за кібератаку на уряд Ірану", - йдеться у заяві.

"Ми рішуче засуджуємо таку зловмисну ​​кібердіяльність, спрямовану на дестабілізацію та заподіяння шкоди безпеці члена Альянсу, а також на повсякденне життя громадян. НАТО та члени Альянсу підтримують Албанію у зміцненні її можливостей кіберзахисту, щоб протистояти таким зловмисним кіберактивностям у майбутньому та відбивати їх", - зазначили в Раді.

Раніше повідомлялося, що Албанія розірвала дипломатичні відносини з Іраном у середу, коли прем'єр-міністр Еді Рама звинуватив Ісламську Республіку в кібератаці, яка сталася в липні, і дав її дипломатам 24 години, щоб закрити посольство та покинути країну.

8 вересня албанська антитерористична поліція обшукала порожнє посольство Ірану в Тирані, через кілька годин після того, як іранські дипломати спалили документи в приміщенні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: