Прокуратура Грузії розповіла свою версію подій у конфлікті таксиста і російських туристів 

П'ятниця, 9 вересня 2022, 14:31

Прокуратура Грузії стверджує, що конфлікт між російськими туристами й таксистом, через який останнього звинуватили в "незаконному позбавленні волі", стався через гроші, та звинуватила у брехні адвоката таксиста через його слова, що виправдальним рішенням суд "визнав право вмикати російським туристам українську музику".

Як повідомляє "Європейська правда", заяву прокуратури цитує "Новости Грузия".

"Присяжні вирішили, що відтворення української пісні для росіян та захист своїх національних інтересів не є злочином! Я хочу подякувати всім! Сьогодні ми від імені народу перемогли російський імперіалізм", - написав адвокат Іраклій Чомахашвілі.

Прокуратура назвала його слова "брехнею та зумисною спробою ввести суспільство в оману" та закликала "не поширювати фейки з використанням делікатної для громадськості теми", акцентуючи, що кримінальна справа пов’язана не з українською музикою у салоні, а з тим, як таксист вчинив з пасажирами. 

Прокуратура стверджує, що конфлікт виник через гроші, хоча й не заперечує у своїй заяві, що у салоні таксі була українська музика. Як йдеться у заяві прокуратури, близько 4:30 11 квітня громадяни Литви та Росії викликали водія через додаток "Яндекс" до міжнародного аеропорту у Тбілісі, щоб доїхати до готелю. Замість початково вказаного тарифу 23 ларі таксист запросив 195 ларі, через що між таксистом і двома пасажирами почався конфлікт. Останні запропонували вирішувати питання у поліції, після чого водій поїхав назад у бік аеропорту, але замість відділку поліції спрямував машину у безлюдну місцевість у напрямку села Вазіані Гардабанського району та вимагав заплатити 500 ларі, щоб він відвіз їх назад, йдеться у заяві прокуратури. Зазначають також, що пасажири на зворотній дорозі намагалися втекти під час зупинки таксі і один травмувався, а коли їм все ж вдалося вискочити з машини, водій викинув їхній багаж на дорогу і поїхав.

Як повідомлялося, у серпні одному з наймодніших місць Тбілісі – бару Dedaena – оголосили "війну" в російських соцмережах через те, що воно запровадило "візи" для громадян РФ.

Близько двох десятків впливових грузинських громадських організацій закликали запровадити візовий режим для громадян Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: