Дуда обговорив з президентом Ірану роль Тегерана у війні РФ проти України

Середа, 19 жовтня 2022, 20:52

Президент Польщі Анджей Дуда провів телефонну розмову з лідером Ірану Ібрагімом Райсі - обговорення стосувалося російської агресії проти України та підтримки Тегераном режиму Путіна.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

В оточенні Анджея Дуди неохоче розкривають деталі розмови з іранським президентом. Відомо, що вона відбулася з ініціативи Польщі і що президент представив, як можна здогадатися, критичну позицію щодо участі Тегерана в російській війні.

У відповідь Анджей Дуда отримав лише пояснення, виправдання дій Ірану. Офіційно влада в Тегерані визнає, що продає техніку, але не цікавиться, для яких цілей вона використовується.

Польща, пояснюють соратники президента, традиційно підтримує добрі відносини з Іраном протягом багатьох років, звідси і її роль, так би мовити, посередника між Заходом і тамтешнім режимом. Водночас країни Європейського Союзу готують пакет санкцій, спрямованих, у т. ч. проти виробників безпілотників.

Російські військові отримали від 300 до декількох тисяч безпілотників-камікадзе іранського виробництва, з яких здійснюються атаки на цілі на відстані до тисячі кілометрів, повідомили минулого тижня українські військові.

Нагадаємо, офіційний Тегеран продовжує наполягати, що не передавав Росії зброї, у тому числі дронів-камікадзе, які останнім часом масово застосовуються РФ проти України.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова передати "мішок доказів" країнам ЄС, які мають сумніви щодо застосування Росією іранських дронів.

Неофіційно з'являлась інформація, що Іран планує передати РФ ще більше дронів та ракети "земля-земля".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: