Київ просить інші країни використати свій вплив на Іран, щоб зупинити поставки дронів РФ

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 17:15

Україна докладає максимум зусиль, щоб зупинити постачання Росії дронів-камікадзе з Ірану, і вдячна польському президенту Анджею Дуді за комунікацію з іранською стороною з цього питання.

Як пише "Європейська правда", про це в коментарі агентству PAP заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Україна вживає максимальних заходів, аби зупинити постачання Росії дронів та ракет з Ірану. Робота ведеться на політичному та інших напрямах", - сказав він.

Зокрема, під час розмови президента Зеленського із президентом Дудою пролунав заклик до польської сторони скористатися наявними у Варшави можливостями впливу на Тегеран.

"Ми вдячні главі польської держави за допомогу в комунікації з іранською стороною. Українська сторона також звернулася і до інших країн, аби вони використали свої можливості впливу на Іран", - заявив Ніколенко.

За його словами, зусилля із припинення постачань іранської зброї жодним чином не підважують жорстку позицію міжнародної спільноти щодо придушень прав людини в Ірані.

"Навпаки, активний тиск змушуватиме Тегеран поважати права людини та міжнародне право", - пояснив речник.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда провів телефонну розмову з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі - обговорення стосувалося російської агресії проти України та підтримки Тегераном режиму Путіна.

Відомо, що розмова відбулася з ініціативи Польщі і що Дуда представив критичну позицію щодо участі Тегерана в російській війні.

Польща, пояснюють соратники президента, традиційно підтримує добрі відносини з Іраном протягом багатьох років, звідси і її роль, так би мовити, посередника між Заходом і тамтешнім режимом. 

Нагадаємо, офіційний Тегеран продовжує наполягати, що не передавав Росії зброї, у тому числі дронів-камікадзе, які останнім часом масово застосовуються РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: