США надають Україні $4,5 млрд на соцвиплати та зарплати медикам і вчителям

Вівторок, 22 листопада 2022, 17:36

Сполучені Штати виділяють Україні додатково $4,5 мільярди доларів прямої бюджетної підтримки.

Про це йдеться у заяві міністерки фінансів США Джанет Єллен, повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні Сполучені Штати продовжили відстоювати свою непохитну прихильність Україні, мобілізувавши додаткові 4,5 мільярда доларів у вигляді грантів для прямої бюджетної підтримки", - йдеться у заяві.

Кошти почнуть виплачуватися найближчими тижнями і допоможуть уряду України підтримати основні державні послуги, включаючи заробітну плату працівникам лікарень, державним службовцям та вчителям, а також соціальну допомогу для літніх людей та вразливих верств населення.

"У поєднанні з нашою безпековою допомогою та безмежною хоробрістю українського народу ці кошти є критично важливим інструментом у протистоянні України неспровокованому вторгненню Путіна", - заявили у Мінфіні США. 

Ці виплати доведуть загальний обсяг прямої бюджетної підтримки України з боку США до 13 мільярдів доларів, усі у вигляді грантів.

"На додаток до надання економічної підтримки, Міністерство фінансів та уряд США продовжуватимуть використовувати всі наші інструменти, включаючи нашу історичну коаліцію санкцій, щоб послабити військову машину Путіна", - заявила Єллен.

Нагадаємо, сенатор-республіканець Джим Ріш в інтерв’ю "Європейській правді" заявив, що немає ризику зменшення військової підтримки США для України після проміжних виборів до Конгресу, попри те, що від окремих політиків лунають такі заклики. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.