Сенатор США виключає скорочення допомоги Україні після виборів, попри окремі заяви

Понеділок, 21 листопада 2022, 14:56

За словами сенатора Конгресу США, республіканця Джима Ріша, ризику зменшення військової підтримки США для України після проміжних виборів до Конгресу немає, попри те, що від окремих політиків лунають такі заклики. 

Про це Ріш сказав в інтерв’ю "Європейській правді" на полях Галіфакського безпекового форуму, куди він прибув на чолі делегації американського Конгресу. 

На запитання про можливість скорочення підтримки Джим Ріш відповів коротким "ні". 

"Дивіться, це Америка, де є абсолютна свобода слова. У нас є 535 конгресменів, і серед цієї кількості є частина тих, хто не підтримує зусилля США з допомоги Україні. Вони мають повне право висловлювати цю думку, і коли хтось із них робить такі заяви, журналісти як мухи на мед злітаються, щоб написати про це.

Як наслідок, ті люди, які роблять ці заяви, отримують набагато більше публічності. І якщо прочитати новини, то їхні голоси чути набагато гучніше, ніж голоси абсолютної більшості депутатів як у Сенаті, так і в Палаті представників, які кажуть про підтримку України", - зауважив сенатор.

При цьому, за його словами, може йтися навіть про збільшення обсягів допомоги. 

"Ось це якраз постійно обговорюється. Зараз президент запропонував новий пакет допомоги з новим гарантованим обсягом фінансування. Дехто вважає, що там має бути більше грошей, дехто – що має бути менше. І ми знайдемо тут рішення", - сказав Джим Ріш.

За його словами, більшість поки не готова підтримати надання Україні західних винищувачів чи комплексів Patriot, але реалістичною метою є додаткові комплекси NASAMS, яка вже показала себе дуже ефективно.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.