Президентка Єврокомісії прокоментувала гучний корупційний скандал у Європарламенті

Понеділок, 12 грудня 2022, 15:23

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявляє, що звинувачення на адресу віцепрезидентки Європейського парламенту в корупції викликають надзвичайне занепокоєння.

Як повідомляє "Європейська правда", слова фон дер Ляєн у понеділок наводить агентство AFP.

"Звинувачення проти віцепрезидентки Європейського парламенту викликають велике занепокоєння, вони дуже серйозні", – заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Це питання довіри людей до наших інституцій, і ця довіра та довіра до наших інституцій потребує найвищих стандартів", - додала вона.

Міністри закордонних справ ЄС, які прибули до Брюсселя для обговорення санкцій проти Ірану та Росії, також попередили, що скандал загрожує довірі до європейських інституцій.

Нагадаємо, одну з віцепрезидентів асамблеї, грецьку соціалістку Єву Кайлі бельгійська прокуратура звинуватила в корупції, а її активи були заморожені Грецією, її батьківщиною.

Трьом партнерам Кайлі також висунули звинувачення після того, як у її будинку знайшли сумки з готівкою незабаром після того, як вона повернулася з офіційного візиту до Катару. В будинку ще одного євродепутата був проведений обшук.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: