Макрон на зустрічі з Маском обговорив правила щодо контенту в Twitter

Субота, 3 грудня 2022, 10:49

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що провів "чітку і чесну" дискусію з власником Twitter Ілоном Маском про політику модерації контенту на платформі соціальних мереж, всього через день після того, як висловив свою стурбованість з цього питання.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Прозора політика щодо користувачів, значне посилення модерації контенту та захист свободи слова: Twitter повинен докласти зусиль, щоб відповідати європейським нормам", - заявив Макрон у своєму твіті після зустрічі з Маском у п'ятницю вдень.

У четвер Макрон, який перебуває з візитом у США, заявив в інтерв'ю телешоу Good Morning America, що він вважає, що існують "обов'язки і межі" свободи слова.

Оглядачі повідомили про сплеск мови ненависті на платформі після того, як захисник свободи слова Маск оголосив про амністію акаунтів, заблокованих при попередньому керівництві компанії.

Мільярдер Ілон Маск придбав Twitter 27 жовтня, заплативши за компанію 44 мільярди доларів, і швидко ініціював низку змін у продуктах та персоналі.

Наприкінці листопада єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон попередив Маска про те, що він повинен "значно збільшити зусилля" з протидії дезінформації у Twitter для дотримання правил ЄС.

Віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова, відповідальна за зусилля по боротьбі з дезінформацією в мережі, застерегла Маска через можливу допомогу російському режиму, якщо Twitter не викорінюватиме російську пропаганду щодо війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.