"Дождь" оскаржить заборону на мовлення в Латвії

Субота, 7 січня 2023, 10:44

Російський телеканал "Дождь" вирішив оскаржити рішення Національної ради з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) про анулювання ліцензії на мовлення в країні.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", в коментарі агенції LETA заявив головний редактор "Дождя" Тіхон Дзядко.

Він додав, що більше деталей телеканал повідомить згодом, і нагадав, що той уже оскаржує штраф, накладений NEPLP за відсутність субтитрів латиською мовою.

Водночас штраф у розмірі 10 тисяч євро, який латвійський регулятор наклав на "Дождь" за позначення Криму на карті як частини російської території та звернення до російської армії як "нашої армії", телеканал уже сплатив, підтвердив керівник NEPLP Іварс Аболіньш.

Латвія не забиратиме візи в співробітників російського "Дождя"

Аболіньш також раніше заявляв, що в Латвії нема розмов про можливість повернення ліцензії російському телеканалу "Дождь", натомість є розуміння необхідності посилити мовлення латиською мовою.

Нагадаємо, 6 грудня національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення про анулювання ліцензії на мовлення телеканалу "Дождь" через загрозу національній безпеці та громадському порядку. Ліцензія була надана каналу після вторгнення Росії в Україну, 6 червня. Вона давала право поширювати створений контент у Євросоюзі, Росії, США та інших країнах.

Естонія і Литва слідом за Латвією з 8 грудня припинили мовлення російського телеканалу "Дождь".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.