ЄС активізує роботу щодо використання заморожених активів РФ на користь України

П'ятниця, 10 лютого 2023, 09:18

Європейський Союз разом з партнерами активізує роботу щодо використання заморожених російських активів з метою відновлення України.

Про це йдеться у висновках саміту, повідомляє "Європейська правда".

Наголошується, що Європейський Союз разом з партнерами залишається відданим підтримці відновлення та реконструкції України.

У цьому контексті саміт ЄС привітав початок роботи Координаційної платформи донорів.

"Європейський Союз разом з партнерами активізує свою роботу щодо використання заморожених та іммобілізованих активів Росії для підтримки відновлення України та з метою відшкодування збитків, відповідно до законодавства ЄС та міжнародного права" - йдеться у висновках.

Нагадаємо, напередодні дводенного саміту Європейського Союзу лідери Естонії, Латвії, Литви й Польщі спільно звернулись до керівництва блоку з закликом якнайшвидше почати роботу над конфіскацією заморожених російських державних активів для відновлення України.

Ще в листопаді 2022 року президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, Брюссель разом із партнерами розробить план конфіскації заморожених російських активів, щоб потім передати їх на відбудову України та для компенсації збитків, завданих війною РФ.

За інформацією ЗМІ, Єврокомісія пропонує об’єднати заморожені російські активи на європейському або міжнародному рівні для інвестування, а прибуток з цього інвестування можна було б використати для фінансування відновлення України.

Читайте також: Більш обережна Європа: чи піде ЄС на створення механізму конфіскації російських активів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: