У партії влади Грузії звинуватили Держдеп США у брехні через законопроєкт про "іноагентів"

Понеділок, 27 лютого 2023, 17:12

Очільник фракції партії влади "Грузинська мрія" в парламенті Грузії Мамука Мдінарадзе звинуватив офіційного представника Державного департаменту США Неда Прайса у брехні через критику законопроєкту про так званих іноагентів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на грузинську службу "Радіо Свобода".

"Ви вірянин?! Ви перенесли деякі речі на рівень віри. Якщо людина бреше, то яка різниця, хто він... Нед Прайс теж бреше?! Ви так кажете, ніби Нед Прайс не людина і не міг брехати. Яке це має значення?! Мене не цікавила ваша віра, ви підняли деякі питання на рівень віри, що, наприклад, якщо представник нашої країни-партнера щось говорить, він не може брехати", – заявив Мдінарадзе журналістам.

Політик відповідав на коментар речника Держдепу ще від 15 лютого, в якому той заявив про стурбованість Вашингтона через законопроєкт про "іноагентів" і наголосив, що він не схожий на аналогічне російське законодавство.

У Грузії з’явився ще жорсткіший проєкт закону про "іноагентів" з тюремними термінами

"Запропонований закон ізолює та заглушить незалежні голоси громадян Грузії, які прагнуть кращого майбутнього для свого суспільства. Ми вважаємо, що цей закон створює потенційні загрози для євроатлантичної інтеграції Грузії", – прокоментував тоді Прайс.

Законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу" запропонував рух "Сила народу" – група депутатів, які формально відділилися від правлячої "Грузинської мрії", але залишаються разом з нею у складі парламентської більшості. Згідно із законопроєктом, кожен, хто вважається "агентом іноземного впливу", зобов'язаний зареєструватися в публічному реєстрі.

Посол ЄС у Грузії Павел Герчинський попередив, що законопроєкт копіює російський закон про "іноагентів" і суперечить принципам Євросоюзу. Крім того, у Грузії заяву з протестом проти ухвалення проєкту підписали близько 260 громадських організацій, називаючи це наступом на свободу слова; проти висловилася також президентка Саломе Зурабішвілі. 

Детальніше про те, що означає ініційований законопроєкт, дивіться у відеоблозі ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: