Пентагон: немає доказів витоку зброї США за межі України 

Середа, 1 березня 2023, 07:40

США не виявили жодних доказів того, щоб зброя, яку вони надали Києву, потрапила за межі України.

Про це, як пише "Європейська правда", заявила заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер підкомітету з асигнувань на оборону Палати представників, її цитує CNN.

"Натомість ми бачимо, як передові підрозділи України щодня ефективно використовують допомогу у забезпеченні безпеки на полі бою", - заявила Валландер.

США адаптували свою практику звітності до бойових умов, щоб уникнути ризику незаконного витоку зброї, додала вона.

Інший високопоставлений представник Пентагону, генерал-лейтенант Дуглас Сімс, заявив, що немає жодних повідомлень зникнення зброї з України, і не в інтересах українців позбавлятися її.

У січні заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд оголосила, що в Києві перебувають аудитори, які покликані забезпечити підзвітність американської військової та фінансової допомоги.

Для контролю за озброєнням, яке Захід постачає Україні, існує логістичне програмне забезпечення, яке використовують також Сполучені Штати й Велика Британія, розповідав раніше радник секретаря РНБО Сергій Омельченко.

На початку листопада в Пентагоні повідомили, що невелика кількість американських військових почала проводити інспекції в Україні, щоб переконатися, що Збройні Сили належним чином обліковують зброю, надану Заходом.




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.