Угорський депутат подав скаргу на Орбана: той на військовому літаку нібито звозив сім'ю в Італію

Понеділок, 13 березня 2023, 18:35

Незалежний депутат угорського парламенту Акош Годгазі в понеділок оголосив, що подасть скаргу на прем’єр-міністра Віктора Орбана, бо той наприкінці лютого начебто використав літак Сил оборони Угорщини, щоб відвідати Італію із сім’єю.

Як повідомляє "Європейська правда", про це депутат написав у Facebook.

Орбан потай відпочив у Хорватії – ще недавно він казав, що вона "забрала" територію Угорщини

Депутат пояснив, що вважає дії Орбана порушенням статті 305 Кримінального кодексу Угорщини – зловживання службовим становищем. Маршрут літака угорської армії, яким Орбан повертався з Єгипту до Угорщини, в останній момент було змінено із зупинкою в італійській Пізі.

Годгазі зазначає, що в результаті довжина польоту збільшилась у півтора раза, а тривалість – на майже півтори години, що означає додаткові витрати на паливо й обслуговування борту – за його підрахунками, 3–3,5 мільйона форинтів.

"Після приземлення в Пізі прем'єр-міністр попрямував до Флоренції, а потім до Венеції, де був сфотографований 4 березня 2023 року, тому очевидно, що він прибув до Пізи як турист з приватною програмою", – далі пише депутат.

Надувний човен Орбана ледь не потонув у Хорватії, його врятував журналіст

Він підкреслив, що заздалегідь передбачає провал кримінальної справи проти Орбана, але не вважає допустимим нічого не робити.

"З одного боку, немає нічого поганого в тому, щоб знову й знову демонструвати, наскільки у нас більше немає незалежної від влади прокуратури, а з іншого боку, кожен, хто підписує постанову про відмову в розслідуванні в такій справі, явно вчиняє зловживання службовим становищем – в разі зміни режиму можна буде знову порушити відповідні корупційні справи", – підсумував депутат.

27 лютого прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан здійснив поїздку до Каїра, але перед поверненням до Угорщини літак Сил оборони Угорщини зробив обхідний маневр і попрямував до Італії.

Керівник пресслужби прем’єра Берталан Хаваші, коментуючи візит Орбана до Італії, визнав, що той здійснив туди "приватну поїздку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: