Британія планує заборонити TikTok на урядових мобільних телефонах

Четвер, 16 березня 2023, 13:24

Уряд Британії планує заборонити міністрам і цивільним службовцям встановлювати застосунок китайської соцмережі TikTok на робочі пристрої з міркувань безпеки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BBC.

Уряд Британії планує заборонити урядовцям та цивільним службовцям встановлювати на робочі телефони та інші пристрої застосунок китайської соцмережі TikTok з міркувань безпеки - після тиску високопоставлених членів парламенту, які закликали Британію наслідувати рішення США та Єврокомісії. 

Празька мерія заборонила співробітникам користуватися TikTok

Очікується, що міністр у справах кабінету міністрів Олівер Дауден пізніше виступить із заявою перед членами парламенту. Офіційних коментарів щодо цього не було, але міністр з питань безпеки Том Тугендхат попросив Національний центр кібербезпеки розглянути це рішення.

TikTok рішуче відкинув звинувачення у тому, що він передає дані користувачів китайському уряду.

Китай звинуватив США у поширенні дезінформації та утисках TikTok на тлі повідомлень про те, що Білий дім хоче, аби китайські власники продали свої частки в компанії.

Раніше цього тижня прем'єр-міністр Ріші Сунак заявив, що Велика Британія "погляне на те, що роблять наші союзники".

Нагадаємо, США заборонили TikTok на офіційних пристроях у грудні, а Єврокомісія дала відповідне розпорядження минулого місяця. Канада, Данія, Бельгія вжили аналогічні заходи.

Парламент Британії закрив свій обліковий запис на TikTok у серпні минулого року. Сторінка TikTok Даунінг-стріт не оновлювалася з того часу, як Борис Джонсон залишив посаду прем'єра у вересні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.