Парламент Британії закрив акаунт у TikTok через зв’язок соцмережі з Китаєм

Середа, 3 серпня 2022, 17:14

Парламент Великої Британії вирішив закрити свій акаунт у популярній соцмережі коротких роликів TikTok після того, як кілька депутатів висловили побоювання безпекою зберігання даних через зв’язок платформи з Китаєм.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Акаунт британського парламенту в TikTok був відкритий лише шість днів тому – але після цього провідні члени Консервативної партії, зокрема Том Тугендхат, Ієн Дункан Сміт і Нус Ґані (усі, до слова, перебувають під санкціями Китаю), закликали закрити його.

У своєму листі політики заявили, що законодавство Китаю зобов’язує приватні компанії за запитом передавати дані про своїх користувачів, і сказали, що рішення відкрити акаунт у TikTok їх "здивувало й розчарувало".

"З огляду на відгук членів парламенту, ми закриваємо пілотний акаунт британського парламенту в TikTok раніше, ніж планували. Акаунт був пілотною ініціативою, в межах якої ми тестували платформу як спосіб вийти на зв’язок із молодою аудиторією з відповідним контентом про парламент", – повідомив речник органу.

У TikTok своєю чергою сказали, що засмучені таким рішенням, і повторили, що "ніколи" не передавали дані про користувачів китайській владі, а звернення політиків-консерваторів містило "фактологічні помилки".

TikTok є однією з найбільш динамічних соцмереж світу, запущеною у 2017 році китайською компанією ByteDance. У вересні 2021 року аудиторія TikTok перевищила один мільярд людей.

Як повідомлялося, в Естонії поліція оштрафувала на 500 євро чоловіка з Нарви, який розпалював ненависть і закликав до насильства щодо громадян України в соціальній мережі TikTok.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.