Прем'єр Іспанії заявив, що на переговорах у Пекіні закликав лідера Китаю поговорити із Зеленським

П'ятниця, 31 березня 2023, 14:54

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що під час зустрічі з президентом Китаю Сі Цзіньпіном закликав його до переговорів з Києвом.

Про це він сказав на пресконференції в Пекіні, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Санчес заявив, що сказав Сі Цзіньпіну, що Іспанія підтримує мирну формулу, запропоновану президентом України Володимиром Зеленським у листопаді, яка включає вимоги щодо відновлення статусу території України до статус-кво, що існував до анексії Криму Росією у 2014 році.

"Я передав нашу стурбованість незаконним вторгненням в Україну", - сказав Санчес, додавши, що він "закликав Сі поговорити з президентом Зеленським", щоб дізнатися з перших вуст про мирний план Києва.

"Я вважаю, що це план, який закладає основи для тривалого миру в Україні і повністю відповідає Статуту Організації Об'єднаних Націй та її принципам, які були порушені Путіним його вторгненням", - сказав він.

Санчес відмовився повідомити, що саме сказав йому китайський лідер з цього приводу.

Минулого місяця Пекін висунув власний мирний план з 12 пунктів і закликав до всеосяжного припинення вогню в конфлікті.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що позиція Китаю щодо війни в Україні буде важливою для формування відносин з Європейським Союзом.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що під час візиту до Китаю на початку квітня його супроводжуватиме президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.