У Чехії TikTok оголосили загрозою безпеці

Четвер, 9 березня 2023, 14:51

Національне агентство кібернетичної та інформаційної безпеки Чехії (NÚKIB) в середу оголосило попередження щодо високої загрози кібербезпеці у зв’язку зі встановленням і використанням додатку TikTok для працівників критичної інфраструктури й органів влади.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як вказується в пресрелізі Агентства, рішення було ухвалене на підставі висновків NÚKIB та інформації, отриманої від партнерів.

"Агентство занепокоєне потенційною загрозою безпеці, пов'язаною з використанням TikTok, насамперед через обсяг даних користувачів, які збираються додатком, а також через спосіб обробки цих даних", – пояснюють у відомстві.

Там уточнюють, що компанія ByteDance – розробник TikTok – підпадає під правову юрисдикцію Китаю, політико-правове середовище якого викликає занепокоєння.

Рівень загрози Національне агентство кібернетичної та інформаційної безпеки Чехії визначило як високий, у зв’язку з чим рекомендує заборонити встановлення та використання TikTok на пристроях, які мають доступ до ІТ-систем.

"Ми не рекомендуємо використовувати додаток особам, які займають високі політичні, державні або керівні посади", – наголошують у NÚKIB.

Нагадаємо, раніше використання TikTok заборонили Єврокомісія та Європарламент, Білий дім дав американським держустановам місяць на видалення застосунку. А, приміром, у Данії видалити TikTok закликали депутатів і співробітників парламенту, а також працівників міністерства оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: