CNN: Сеул обговорював лазівку для постачання боєприпасів Україні - секретні документи США

Понеділок, 10 квітня 2023, 15:38

Південнокорейські чиновники обговорювали запит США щодо передачі боєприпасів Україні та висловлювали занепокоєння, пов’язані з політикою ненадання летальної допомоги країнам у стані війни. 

Про це, як пише "Європейська правда", свідчить один зі злитих у мережу секретних документів Пентагону, з яким ознайомився телеканал CNN.

У документі, зокрема, детально описана розмова між двома посадовцями, які обіймають високі посади у секторі національної безпеки Південної Кореї, про занепокоєння Ради національної безпеки країни щодо запиту США на постачання боєприпасів Україні.

Військові США розслідують витік електронної пошти з сервера Пентагону

Корейських посадовців турбувало те, що постачання боєприпасів, які США планували відправити в Україну, порушить політику Південної Кореї щодо відмови від надання летальної допомоги країнам, які перебувають у стані війни. 

Згідно з документом, один з чиновників запропонував обійти цю політику, фактично не змінюючи її: продати боєприпаси Польщі.

Згаданий документ викликав суперечки в Сеулі. Офіс президента Південної Кореї заявив у неділю, що проведе "необхідні дискусії з США" щодо витоку інформації.

"Нам добре відомо про це повідомлення, і ми проведемо необхідні дискусії зі США щодо порушених питань", - заявили журналістам на брифінгу в офісі президента в Сеулі.

В офісі додали, що уряд "розгляне прецеденти і випадки інших країн, і відповідно до них підготує свою відповідь". 

У Зеленського прокоментували триваючі "зливи" документів: "Типова гра російських спецслужб"

Політика Південної Кореї щодо ненадання летальної допомоги країнам, які перебувають у стані війни, залишається незмінною, підкреслили в офісі.

Міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку величезної кількості документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах протягом останніх тижнів.

Розслідування розпочали після того, як у п'ятницю з'явилися нові документи, що охоплюють широкий спектр питань - від підтримки України з боку США до інформації про ключових союзників Сполучених Штатів.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк назвав першу партію матеріалів "фотошопом" і пожартував про деградацію російської розвідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: