У Німеччині 2022 рік став рекордним за кількістю підривів банкоматів

Вівторок, 11 квітня 2023, 11:13

У Німеччині минулий рік став рекордним за кількістю підривів банкоматів з метою пограбування, що підштовхує посадовців думати про додаткові заходи для запобігання таким злочинам. 

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

У Федеральній кримінальній поліції вважають, що 2022 рік став рекордним за кількістю підривів банкоматів – підривів та незавершених спроб таких злочинів було близько 500. У 2021 році зареєстрували 392 випадки, у 2020 році – 414. 

У Данії вперше за рік не пограбували жодного банку

У цій ситуації у федеральному та земельних урядах задумуються про заходи, які зменшили б зацікавленість злочинців - як, наприклад, системи захисного задимлення, склеювання або фарбування грошей у банкоматі, коли відбувається фізичне втручання у нього.

Міністерка внутрішніх справ Ненсі Фазер зазначила, що якщо банки не будуть самі адекватно реагувати на тенденцію і покращувати існуючі системи захисту, це доведеться прописати як зобов’язання. 

Водночас представники банківської сфери називають дивним підхід, коли ключову відповідальність за запобігання злочинам намагаються перекласти на них самих.

Раніше повідомлялося, що найчастіше зловмисниками-підривниками виявляються громадяни сусідніх Нідерландів.

Європол вважає, що організацією підривів банкоматів у Європі займаються злочинні угруповання, які навчають роботі з вибухівкою людей, а ті потім здійснюють серію нальотів на банкомати, переміщаючись на авто.

У лютому Бельгія, Німеччина й Нідерланди викрили мережу злочинців, які підривали банкомати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: