Бельгія, Німеччина й Нідерланди викрили мережу злочинців, які підривали банкомати

Четвер, 2 лютого 2023, 17:53

За підтримки Євроюсту правоохоронці трьох європейських країн вжили заходів проти організованого злочинного угруповання, яке підозрюється у підриві низки банкоматів у Німеччині, починаючи з 2021 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Євроюсту.

Розслідування в Євроюсті було ініційоване німецькою владою в травні 2022 року. Агентство провело дві координаційні зустрічі для сприяння співпраці між судовими органами та підготовки спільного плану дій.

Стверджується, що зловмисники приїжджали з Нідерландів до німецьких земель Баварія та Баден-Вюртемберг для підривів банкоматів. Вони використовували ломи й вибухівку, а після крадіжки – тікали на автомобілях.

У Євроюсті вказують, що злочинці створили високоорганізоване угруповання з чітким розподілом ролей – від підготовки вибухівки до логістики, водіння та підриву банкоматів на місцях. За одну атаку їм вдавалося вкрасти до 250 тисяч євро, і лише у Баварії загальні збитки оцінюють приблизно в чотири мільйони євро.

Під час спільної операції Бельгії, Нідерландів і Німеччини за участі понад 270 співробітників поліції та судової системи були арештовані дев'ять підозрюваних, які нині очікують екстрадиції. Також були проведені обшуки за 15 адресами в Нідерландах та однією – в Бельгії.

Серед вилученого – чотири кілограми вибухівки, яка вже була підготовлена для подальших атак у дев'яти вибухових пакетах, один швидкісний автомобіль, який використовувався для скоєння злочинів, кілька телефонів, готівка, електрошокери, рукавички, ломи, кувалди, навігаційне обладнання, цифровий радіосканер і цінні речі, такі як дорогі годинники і сумочки.

Як повідомлялось, протягом 2022 року міністерства внутрішніх справ земель Німеччини зафіксували щонайменше 450 випадків підривів банкоматів зловмисниками, які викрадали готівку, що стало рекордом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: