У Данії вперше за рік не пограбували жодного банку

Вівторок, 3 січня 2023, 19:23

За даними данської банківської асоціації Finans Danmark, протягом 2022 року в Данії вперше не було скоєно жодного пограбування банку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TV2.

За словами віцепрезидента банківської профспілки Finansforbundet Стеена Лунда Олсена, "це просто фантастика". "Тому що кожен раз, коли це (пограбування банку) відбувається, це надзвичайний тягар для постраждалих працівників", – прокоментував він.

Ще у 2000 році в банках Данії було скоєно 221 пограбування, тобто майже одне пограбування на банківський день. Та відтоді таких інцидентів меншало, з 2017-го – менше десяти на рік.

Однією з причин зменшення пограбувань данських банків є те, що вони майже відмовились від касових відділень. Приміром, Danske Bank має лише дві каси – в Копенгагені та Орхусі.

Крім того, безпека наявних банківських відділень в останні роки посилювалась за рахунок більш досконалого відеоспостереження, сигналізації, співпраці з поліцією та зберігання готівки.

Але навіть незважаючи на те, що жоден банківський працівник в Данії не зіткнувся з пограбуванням у минулому році, вони не обов'язково позбавлені насильства і погроз під час своєї роботи. Однак сьогодні це відбувається набагато більше в цифровому форматі.

У Finans Danmark вказують, що в Данії натомість зростає кількість злочинів, пов’язаних із цифровим фінансовим шахрайством – вони несуть менший ризик і дозволяють заволодіти більшою кількістю грошей.

Як повідомлялось минулого місяця, з початку 2022 року міністерства внутрішніх справ земель Німеччини зафіксували близько 450 випадків підривів банкоматів зловмисниками, які викрадали готівку, що стало рекордом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: