Влада Грузії: якщо ЄС не дасть нам статус кандидата – "не біда"

Понеділок, 1 травня 2023, 16:56

Мер Тбілісі Каха Каладзе, який є одним із ключових спікерів грузинської партії влади "Грузинська мрія", заявив, що ненадання країні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі не буде негативною подією.

Як пише "Європейська правда", слова Каладзе наводить портал "Новости-Грузия".

Грузії на Раді ЄС натякнули, що чекають від неї "позитивного сигналу" для надання статусу кандидата

За словами тбіліського мера, уряд Грузії "готовий довести справу до кінця і зробити все, щоб країна отримала" статус кандидата на членство в ЄС.

"Але не від нас залежить, яке рішення вони ухвалять. Якщо вони нам його дадуть, ми будемо щасливі. Якщо не дадуть, теж не біда", – заявив Каладзе.

Також він укотре сказав, що Грузія заслужила статус кандидата до Євросоюзу більше, ніж Україна і Молдова, якщо порівнювати темпи реформ і успіхи в боротьбі з корупцією.

Рекордні 89% громадян Грузії підтримують вступ країни до ЄС

"Не думайте, що ми звинувачуємо країну, яка воює. Не дай бог. Навпаки, я завжди буду радий успіхам українців. Однак, якщо дивитися реально, з параметрами й цифрами, Грузія першою робить конкретні кроки – здійснює реформи, бореться з корупцією", – вважає Каладзе.

За його словами, відмова в статусі кандидата Грузії торік "була політичним рішенням", тому що уряд "не приєднується до санкцій, не розпочинає війну і не відкриває в країні другий фронт". "Усе це використовувалося як свого роду важелі впливу", – стверджує мер Тбілісі.

Раніше повідомляли, що Європейська комісія міркує над тим, аби рекомендувати державам-членам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою, а Грузії надати кандидатський статус.

Читайте також: "ЄС готовий дати Грузії статус кандидата, але у РФ є заготовки і на цей випадок",

а також: Тбілісі йде на загострення: як санкції та конфлікт із США визначають майбутнє Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: