Грузії на Раді ЄС натякнули, що чекають від неї "позитивного сигналу" для надання статусу кандидата

Вівторок, 25 квітня 2023, 07:46

Грузії на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС надіслали сигнал про те, що рішення про надання їй статусу кандидата залежить від того, чи зробить Тбілісі відповідні кроки назустріч.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Новости-Грузия".

До Люксембургу у день засідання Ради ЄС їздив міністр закордонних справ Грузії Ілля Дарчіашвілі, він зустрівся там з головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем та іншими колегами.

"Ми закликали міністра Дарчіашвілі надіслати позитивний сигнал країнам-членам щодо пріоритетних питань. Грузія досягла значного прогресу, проте необхідно більше реформ", – зазначив Жозеп Боррель після зустрічі. 

Від глав МЗС країн-членів пролунали сигнали, що до Тбілісі є питання з приводу стану демократії та політичної кризи. На додачу до реформ партнери очікують, що Тбілісі приєднається до лінії ЄС у зовнішній політиці. 

"Останнім часом у нас не було підстав для оптимізму, проте м’яч на полі Грузії і вони мають зіграти", – прокоментував міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. 

Раніше повідомляли, що Європейська комісія міркує над тим, аби рекомендувати державам-членам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою, а Грузії надати кандидатський статус.

Читайте також: "ЄС готовий дати Грузії статус кандидата, але у РФ є заготовки і на цей випадок",

а також: Тбілісі йде на загострення: як санкції та конфлікт із США визначають майбутнє Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: