Шольц заявив, що Україна не зможе швидко вступити до НАТО

Понеділок, 22 травня 2023, 11:10

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляє, що "в осяжному майбутньому" Україна не зможе стати членом НАТО.

Про це він сказав в інтерв'ю Welt, повідомляє "Європейська правда".

"Усім зрозуміло, що в осяжному майбутньому цього не станеться. Зокрема, тому, що критерії НАТО включають цілу низку умов, які Україна наразі не може виконати", – зазначив Шольц.

Водночас він зауважив, що у майбутньому буде обговорюватись питання про гарантії безпеки для України, зокрема про те, "наскільки ми будемо оснащувати Україну зброєю в майбутньому".

"Зрозуміло також, що тоді нам доведеться обговорювати, які гарантії безпеки можуть бути надані в післявоєнній ситуації. Але до цього моменту ми ще не підійшли", – додав німецький канцлер.

Слід зазначити, що президент  Володимир Зеленський та канцлер Олаф Шольц ухвалили спільну декларацію, у якій, серед іншого, Берлін висловлює підтримку руху України до членства в НАТО.

Як відомо, президент Володимир Зеленський наполягає, що Україна не погоджуватиметься на альтернативні пропозиції, які могли б замінити її членство в НАТО.

Україну не влаштує жодне інше рішення саміту НАТО у Вільнюсі в липні, окрім реальних кроків щодо її членства в Альянсі, заявляв глава МЗС Дмитро Кулеба.

Читайте також: Без ПДЧ та Бухареста. Чому українські політики мають забути про минуле у питанні вступу до НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: