Прем'єр Грузії в Угорщині: Ми заслужили на кандидатський статус в ЄС

Четвер, 4 травня 2023, 16:18

Прем’єр Грузії наполягає, що його країна заслуговує на статус кандидата на вступ до ЄС.

Про це Іраклій Гарібашвілі заявив на щорічній Конференції консервативних політичних дій у Будапешті, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання "Грузия Online".

Як зазначив очільник уряду, Грузія очікує від Європи далекоглядного і справедливого рішення щодо статусу кандидата в члени ЄС.

Влада Грузії: якщо ЄС не дасть нам статус кандидата – "не біда"

"Саме ідеал свободи століттями рухає Грузією в її прагненні стати повноцінним членом сім'ї європейських народів. Тієї Європи, яка спирається на християнські цінності. У результаті масштабних реформ, здійснених нашою владою, сьогодні ми близькі до цієї мети, як ніколи", – сказав Гарібашвілі.

Він зауважив, що Грузія доклала величезних зусиль для забезпечення верховенства права та демократії, економічного прогресу та соціальної справедливості.

За його словами, результатом праці влади є візова лібералізація, угода про асоціацію з Євросоюзом та угода про вільну торгівлю, а також надання Євросоюзом Грузії європейської перспективи.

"Я також хотів би скористатися цією можливістю, щоб ще раз подякувати прем'єр-міністру Віктору Орбану за високу оцінку цих зусиль і за його постійну підтримку. Сьогодні ми очікуємо від Європи далекоглядного і справедливого рішення щодо статусу кандидата в члени ЄС. 

Це буде заслуженим визнанням єдиних зусиль нашої влади і народу. Хочу ще раз заявити, місце Грузії в Європі, Грузія заслуговує на статус кандидата в члени ЄС!", – заявив Гарібашвілі.

Лідери країн ЄС наприкінці червня минулого року ухвалили рішення визнати європейську перспективу Грузії, однак, на відміну від України та Молдови, статус кандидата буде надано країні лише після проведення комплексу реформ

Раніше повідомляли, що Європейська комісія міркує над тим, аби рекомендувати державам-членам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою, а Грузії надати кандидатський статус.

Читайте також: "ЄС готовий дати Грузії статус кандидата, але у РФ є заготовки і на цей випадок"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: