Експосол у Німеччині Мельник знову розкритикував свого наступника, той відповів

Вівторок, 9 травня 2023, 17:36

Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник, який раніше очолював посольство в Німеччині, розкритикував нинішнього посла Олексія Макеєва через нібито недостатньо активну роботу для підтримки Берліном Києва.

Про це повідомляє "Європейська правда".

В інтерв’ю німецькому мовнику RND, опублікованому у вівторок уранці, Мельник заявив, що Макеєв "розтоптав усе, що його попередник створив потом і кров'ю".

"Замість того, щоб зарозуміло нервувати і з усієї сили постити у Twitter, пан Макеєв повинен більш серйозно ставитися до обґрунтованої критики з Києва. Він має підняти свій зад, нарешті гучно заговорити про такі життєво важливі питання, як німецькі винищувачі і військові кораблі, а також вступ до НАТО, й досягти результату", – вважає заступник голови МЗС.

Експослу зокрема не сподобалось рішення Макеєва утриматись від покладання 8 травня квітів до радянських пам’ятників і натомість долучитись до ходи української громади. Це Мельника назвав "непрощенною помилкою".

Експосол та заступник міністра Мельник виступив у німецьких ЗМІ з жорсткою критикою посла у Берліні

У коментарі Bild чинний посол у Німеччині заявив, що заяви Мельника про його роботу не були узгоджені ані з Міністерством закордонних справ, ані з Офісом президента України.

"Я маю повну підтримку міністра закордонних справ Кулеби", – заявив Макеєв, додавши, що не буде публічно реагувати "на такі особисті нападки".

Дипломати, з якими поспілкувався Bild, вважають критику на адресу посла України необґрунтованою, адже саме після його інтенсивних дипломатичних зусиль Німеччина пообіцяла Україні танки й бронетранспортери.

Нагадаємо, у квітні Андрій Мельник заявив, що його наступник, посол Олексій Макеєв міг би робити більше у справі тиску на німецький уряд для отримання військової допомоги.

Експосол запам’ятався у Німеччині різкими, іноді дуже недипломатичними заявами, просуваючи рішення на користь України – як, наприклад, сказав, що канцлер Олаф Шольц "вдає ображену ліверну ковбасу" (німецький фразеологізм, який означає вдавати безневинно ображеного. – Ред.), хоча згодом перепросив за свої слова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: