Румунія підтримала майбутнє України в НАТО – Зеленський пояснив, чому це важливо

Четвер, 1 червня 2023, 19:14

Президенти України та Румунії Володимир Зеленський і Клаус Йоганніс на полях саміту Європейської політичної спільноти у Молдові у четвер підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У тексті декларації зазначено, що сторони "підтверджують свій намір збільшити спільні зусилля щодо підтримки інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО", а також готові до двосторонніх консультацій про гарантії безпеки для Києва до його вступу в Альянс.

"Румунія й далі сприятиме міцній та ефективній політичній і практичній підтримці України з боку Альянсу, спрямованій на забезпечення спроможності Української держави ефективно захищати свій суверенітет і територіальну цілісність", – йдеться в документі.

ОП: Вже 15 держав підтримують Україну на євроатлантичному напрямку 

Також Київ висловлює вдячність Бухаресту за політичну та практичну допомогу, а Румунія своєю чергою підтверджує готовість підтримувати Україну "стільки, скільки знадобиться".

"Сигнал про гарантії безпеки сьогодні і щодо нашого майбутнього членства в НАТО – більший, ніж політика "відкритих дверей", чогось відкритого. А президент Йоганніс підтримує майбутнє України в НАТО. Це говорить, що він буде нас підтримувати і за це голосувати і працювати з іншими партнерами", – прокоментував на пресконференції Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в межах турне до європейських столиць у травні президент Володимир Зеленський ухвалив декларації з аналогічним формулюванням з лідерами ІталіїНімеччини та Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: