У Сербії достроково почнуть літні канікули у школах після масової стрілянини

Четвер, 1 червня 2023, 20:49

Уряд Сербії в четвер вирішив розпочати літні канікули у всіх початкових і середніх школах країни 6 червня, а не 20-го, як це планувалось раніше.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні сербського уряду.

Рішення почати літні канікули раніше ухвалили "у зв’язку із трагедіями, які глибоко сколихнули все суспільство", маючи на увазі два випадки масової стрілянини у травні.

"Школи можуть і далі працювати до 20 червня для охочих учнів. У цей період можливі допоміжні, додаткові й підготовчі уроки, уроки на природі, а також інші форми освітньої роботи, які сприяють соціально-емоційним навичкам учнів", – зазначають в уряді Сербії.

Також до 20 червня учні зможуть "підтягнути" свої оцінки, додають там.

Нагадаємо, 3 травня 13-річний учень престижної белградської школи влаштував у ній стрілянину, вбивши з батьківського пістолета охоронця та вісьмох учнів. А вже за день на околицях Белграда сталася стрілянина з автомата – 21-річний молодик убив вісьмох осіб та поранив ще 14.

У зв’язку з цим у Сербії спалахнули масові антиурядові протести, які тривають четвертий тиждень поспіль.

Серед їхніх вимог – відставка вищих посадових осіб, зокрема президента Александара Вучича, і відкликання ліцензій у проурядових ЗМІ, які транслюють матеріали із зображенням насильства, а також дають в ефір виступи кримінальних авторитетів і воєнних злочинців.

Сам Вучич відійшов від керма своєї популістської партії на тлі планів сформувати ширший політичний рух, відмовившись задовольняти вимоги протестувальників.

Читайте більше тут: Сербія міряється мітингами: що загрожує владі проросійського президента Вучича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: