Новий уряд Фінляндії припинить фінансову допомогу для держав, які підтримують Росію

Понеділок, 19 червня 2023, 18:59

Майбутній міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо заявив, що Гельсінкі може переглянути надання фінансової допомоги на розвиток для тих держав, які підтримують Росію на тлі її агресії в Україні.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Yle.

За словами Тавіо, який в уряді представлятиме крайню праву партію "Справжні фіни", пріоритетом Фінляндії у плані міжнародної допомоги буде підтримка Україна, а загалом бюджет на допомогу у сфері розвитку буде скорочений на близько мільярда євро.

"Звичайно, ця економія буде досягнута за рахунок інших пріоритетів і розстановки пріоритетів. Україна є єдиною чіткою новою ціллю, принаймні з огляду на нинішню ситуацію", – пояснив він.

Згідно з урядовою програмою, допомога на розвиток може бути припинена для країн, які підтримують агресивну війну Росії в Україні. Тавіо не назвав конкретні держави, яких це може стосуватись, але згадує Африку.

Президент Фінляндії: лише справедливий мир для України гарантує безпечніше майбутнє

"Африканські країни були помічені в підтримці Росії. За ними будуть спостерігати", – додав майбутній міністр.

Також, на думку Тавіо, Фінляндія повинна шукати нових торговельних партнерів, аби компенсувати стагнацію торгівлі з Росією після повномасштабної війни, але в пріоритеті буде торгівля з державами-членами ЄС.

Напередодні стало відомо, що партії-учасниці нової урядової коаліції у Фінляндії визначилися зі своїми кандидатами на посади міністрів, закріплені за ними за коаліційною угодою.

Про те, що означає зміна влади в країні для подальшої підтримки України, "ЄвроПравда" розповідала у статті " Фінляндія змінює владу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: