РФ хоче використати Грузію для фінансування своєї воєнної машини – Держдеп

Середа, 28 червня 2023, 19:27

У Державному департаменті вважають, що Росія хоче використовувати територію Грузії "для фінансування своєї воєнної машини".

Як пише "Європейська правда", про це під час візиту до Тбілісі заявив глава офісу з координації санкцій Держдепу США Джеймс О'Браєн, повідомляє "Грузия Online".

"Ми працюємо з кількома сусідами Росії, оскільки знаємо, що росіяни хочуть використати територію Грузії для фінансування та забезпечення своєї воєнної машини", – сказав представник Держдепу.

Він зазначив, що тому США працюють із сусідами Росії та її найбільшими торговельними партнерами, щоб цього не сталося.

"Те, що ми бачили в деяких із цих країн – це спроба посилити свою політику так, щоб Росія в меншій мірі могла використовувати їхні території у військових цілях. Ми бачимо це в публічних заявах Туреччини, в Казахстані, а також у хорошій, дуже великій роботі урядових відомств Грузії", – зазначив О'Браєн.

Нагадаємо, 26 червня у Грузію прибули спеціальний представник ЄС з питань санкцій Девід О’Салліван, а також уповноважені посадовці Держдепу США та МЗС Британії, щоб обговорити  питання контролю над дотриманням міжнародних санкцій.

Раніше О’Салліван казав, що ЄС, США та Британія досліджують різке зростання експорту у сусідні з Росією країни, оскільки це може бути ознакою того, що у підсумку частина з них опиняються у РФ в обхід санкцій.

У Грузії відмовляються запроваджувати санкції проти РФ. Як нещодавно заявляв спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі, запровадження його країною санкцій проти РФ означало би ескалацію аж до загрози війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: