Прем'єр Іспанії спростував наміри стати генсеком НАТО

Понеділок, 5 червня 2023, 16:20

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес у понеділок спростував повідомлення про наміри стати новим генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Europa Press, Санчес сказав на пресконференції в Мадриді в понеділок.

За словами іспанського прем'єра, його наміри нібито стати генсеком НАТО – це "одна з містифікацій, які поширюються протягом останніх кількох тижнів", а свою кандидатуру на цю посаду він виключає. "Я вже можу сказати вам "ні", – наголосив Санчес.

На його думку, аргумент, що він хоче очолити НАТО, використовується, "тому що вони хочуть виправдати той факт, що я висунув цю кандидатуру, тому що я шукаю особистий вихід, я думаю тільки про себе, а не про іспанське суспільство".

"Що ж, це все обман, і, на жаль, ці ЗМІ не збираються приділити стільки ж уваги, щоб спростувати цей обман, цю дезінформацію", – додав Санчес.

Міністр оборони Британії хоче стати генсеком НАТО: "Це фантастична робота"

У п’ятницю іспанське видання 20 Minutos повідомило, що в НАТО начебто хочуть дочекатися результатів дострокових виборів в Іспанії, які відбудуться 23 липня, щоб визначитися із кандидатурою на заміну Столтенбергу.

Як відомо, чинний генсек НАТО Єнс Столтенберг, який на цій посаді з 1 жовтня 2014 року, мав скласти повноваження ще у минулому році і планував очолити центральний банк у рідній Норвегії, але у зв’язку з нападом Росії на Україну термін його повноважень вирішили продовжити до 30 вересня 2023 року. 

За даними ЗМІ, між країнами немає консенсусу щодо кандидатури наступника Столтенберга.

Ймовірними кандидатами на наступного генерального секретаря НАТО називають прем’єрок Литви та Естонії, міністрів оборони Нідерландів та Британії, експрем’єра Італії, президента Румунії, або, не виключено, представника Канади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: