Прем'єр Латвії похвалив Путіна за хорошу роботу з об’єднання Європи

Середа, 7 червня 2023, 16:26

Прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш вважає, що російському президенту Владіміру Путіну можна подякувати за "хорошу роботу" з об’єднання Європи вперше з 1945 року.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на агенцію LETA, про це Каріньш сказав у виступі на міжнародній конференції зі стратегічних комунікацій Riga StratCom Dialogue 2023.

Латвійський прем’єр підкреслив, що вступ України до НАТО – це єдиний спосіб зберегти мир в Європі в довгостроковій перспективі, інакше ж російська агресія рано чи пізно продовжиться, і мир ніколи не буде досягнуто.

Прем’єр Латвії: Якщо Україна після війни не буде в НАТО, в Європі не буде реального миру

Каріньш також підкреслив, що Захід – це не географічне утворення, а ціннісне, а лідер російського режиму Владімір Путін зробив хорошу роботу, об'єднавши Європу вперше з 1945 року.

"Дехто сприймає демократію і свободу як належне: мовляв, так було завжди. Річ у тім, що цього майже ніколи не було, і ми повинні це захищати", – сказав Каріньш, пояснивши, що український народ бореться і вмирає за свободу, демократію і цінності, тоді як Захід лише говорить про ці цінності.

Він запевнив, що Латвія готова допомагати Україні до її перемоги, тому що тільки перемога України може принести мир.

Конференція Riga StratCom Dialogue є щорічним заходом, організованим Центром передового досвіду НАТО зі стратегічних комунікацій, який цього року зібрав понад 600 учасників з 33 країн.

У березні прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш в інтерв'ю "Європейській правді" стверджував, що зараз немає жодних свідчень того, що всередині Росії щось зміниться на краще.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: