Прем’єр Латвії: Росія не зміниться у близькому майбутньому

Понеділок, 20 березня 2023, 15:14

Прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш стверджує, що зараз немає жодних свідчень того, що всередині Росії щось зміниться на краще.

Про це він сказав в інтерв’ю "Європейській правді".

"Російський уряд зовсім не здається вразливим. Громадянське суспільство геть придушене, а опозиція – або знищена, або у тюрмах, або втекла з Росії на Захід. Ніщо не свідчить про зміни. І через це ми можемо припустити, що Росія не зміниться у близькому майбутньому", – зазначив Каріньш.

Прем’єр Латвії пояснив, чому РФ не нападе на НАТО

Тому, на його думку, західний світ має призвичаїтися до такого стану речей.

"Росія лишиться, і вона лишатиметься проблемою протягом наступного покоління чи навіть довше. Я не думаю, що це – короткострокова проблема", – вважає прем’єр Латвії.

При цьому, на його думку, нейтралізація Росії шляхом розпаду неможлива ззовні.

"Це буде можливо лише у разі внутрішніх змін у Росії. Я не бачу, як це можна просто зробити ззовні", – зазначив Каріньш.

"Не впевнений, що це заслуговує зараз нашої посиленої уваги. Натомість нам потрібно приділяти увагу тому, щоби допомогти Україні перемогти, а потім – працювати над інтеграцією вашої країни до Євросоюзу та до НАТО після війни", – додав він.

Як повідомлялося, прем’єр Латвії вважає, що членство у НАТО потрібне не лише Україні, адже Україна своїм вступом здатна додатково посилити Альянс, і в цьому він намагається переконати союзників.

Повне інтерв'ю з прем'єр-міністром Латвії дивіться на Youtube-каналі ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.