На палаючому біля Нідерландів кораблі з автомобілями вщухла пожежа

П'ятниця, 28 липня 2023, 17:54

Пожежа на суховантажі Fremantle Highway з більш ніж трьома тисячами автомобілів на борту, що стоїть біля узбережжя Нідерландів, нарешті вщухла.

Про це, як пише "Європейська правда", інформує агентство dpa із посиланнями на речницю берегової охорони.

Відомо, що температура на борту судна, яке зараз перебуває у "стабільному стані" приблизно за 17 кілометрів на північ від острова Тершелінг, також знизилася.

Суховантаж утримується на місці за допомогою буксира. За даними берегової охорони, загасити на судні ту пожежу, яка все ще є, досі складно.

Експерти-рятувалини мають на меті скласти план, як можна відбуксувати судно. Якщо судно перекинеться або розвалиться на частини, існує ризик екологічної катастрофи, спричиненої забруднювальними речовинами.

Cпеціальне судно для очищення від мазуту вже пришвартували біля Fremantle Highway із запобіжною метою. Втім, забруднена вода вже потрапила у Північне море, повідомив німецький експерт з питань екології.

"Фактично, екологічна катастрофа вже настала", – сказав Кім Детлофф, відповідальний за захист морського середовища в Союзі охорони природи та біорізноманіття в інтерв'ю німецькому громадському мовнику NDR.

Раніше стало відомо, що на борту Fremantle Highway було не 25 електромобілів, а 498. Такий вид автомобілів загасити вкрай складно через акумуляторну батарею у них. 

Пожежа почалася на судні на північ від острова Амеланд в середу. 23 члени екіпажу були евакуйовані, один з них загинув. До вчорашнього дня Fremantle Highway безперервно охолоджували, але більше цього не роблять, щоб запобігти потраплянню занадто великої кількості води на судно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: