ЗМІ: У Грузії арештували двох протестувальників проти круїзного лайнера із РФ

відео
Понеділок, 31 липня 2023, 07:57

В порту грузинського міста Батумі поліція арештувала двох людей, які були на мітингу проти вже другого прибуття із Сочі круїзного лайнера Astoria Grande з російськими туристами.

Про це, як пише "Європейська правда", інформує місцеве видання Batumelebi.

Демонстрація проти круїзного лайнера почалася о 12 годині ночі за місцевим часом, проте поліція не допустила до гавані учасників демонстрації, серед яких були громадські активісти та члени опозиційної політичної партії. Правоохоронці пояснили свої дії "міркуваннями безпеки".

Учасники протесту намагалися прорвати поліцейські загородження і проникнути на територію гавані. На відео потрапило затримання та вивезення одного протестувальника з території порту.

Після акції стало відомо, що круїзний лайнер зайде в Батумську гавань попри протести.

Раніше повідомлялося, що у Батумі 31 липня знову протестуватимуть проти прибуття із Сочі круїзного лайнера Astoria Grande з російськими туристами.

Очікують, що на борту перебуватимуть прихильники президента Владіміра Путіна й особи, які підтримують війну в Україні.

За офіційною інформацією, корабель Astoria Grande зареєстровано на Сейшелах, щоб уникнути санкцій. Однак грузинська телекомпанія Pirveli поширила інформацію про те, що реальним власником Astoria Grande є російський бізнесмен Дмитрій Пурім.

27 липня лайнер Astoria Grande, на борту якого перебували російські туристи, прибув до грузинського Батумі. Після цього місцеві жителі вийшли на протест. Вони скандували "Російський корабель, йди на**й" та "Абхазія – це Грузія", а також принесли фотографії, що зображують Абхазію та події серпневої війни.

Того ж вечора лайнер відплив з Батумі – на дві дні раніше, ніж планувалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: