Прем’єра Британії визнали винним у брехні щодо декларування бізнесу дружини

Четвер, 24 серпня 2023, 19:32

Парламентське розслідування встановило, що прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак не задекларував належним чином частку своєї дружини в компанії по догляду за дітьми, яка могла б отримати вигоду від нової політики британського уряду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Розслідування стосувалось заяв Сунака про наявність у його дружини, Акшати Мурті, частки в компанії Koru Kids – агентстві з догляду за дітьми, про що стало відомо з публікацій у ЗМІ.

Новий прем’єр Британії не зміг заперечити, що бізнес його дружини працює в РФ

Ця інформація з'явилась на тлі проголошеного в останній редакції бюджету заклику для доглядальниць за дітьми влаштовуватись до приватних закладів, де їм пропонують доплати за роботу.

Уповноважений Палати громад Британії з питань стандартів Деніел Грінберг дійшов висновку, що Сунак повинен був задекларувати частку дружини в компанії, коли до нього з відповідним проханням звернувся парламентський комітет.

Але Грінберг вважає, що ця помилка сталась ненавмисне: сам Сунак пояснював, що декларував майно як член парламенту, а не уряду – до останніх висувають більш суворі вимоги. Тому він обмежився рекомендацією виправити декларування та закрив розслідування.

Сам прем’єр Британії у листі до парламентського уповноваженого перепросив за ситуацію, що склалась, та пообіцяв внести необхідні зміни.

До призначення на посаду прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак і Акшата Мурті вважались однією з найбагатших сімей Великої Британії. Мурті є донькою індійського мільярдера, засновника ІТ-компанії InfoSys Нараяни Мурті.

Читайте також: Лідер, якого не обирали: хто такий Ріші Сунак і чому він став прем'єром Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: