У НАТО не бачать загрози для союзників з боку найманців "Вагнера"

Вівторок, 8 серпня 2023, 17:56

НАТО уважно стежить за всією військовою діяльністю в Білорусі, але не бачить загрози для союзників.

Про це у коментарі PAP заявила речниця НАТО Оана Лунгеску, повідомляє "Європейська правда".

"Ми не бачимо жодної прямої чи опосередкованої військової загрози з боку найманців "Вагнера" для наших союзників, але ми залишаємося пильними", – сказала Лунгеску.

Вона нагадала, що НАТО значно посилив свою оборонну присутність у східній частині Альянсу у відповідь на агресивні дії Росії, і продовжує робити все необхідне для стримування будь-якої загрози і захисту кожного сантиметра території Альянсу.

"Як чітко заявили лідери НАТО на Вільнюському саміті в липні, ми закликаємо всі країни не надавати жодної допомоги незаконній війні Росії проти України і засуджуємо всіх тих, хто активно сприяє російській війні", – підкреслила речниця Альянсу.

Вона додала, що Білорусь продовжує надавати свою територію та інфраструктуру для того, щоб російські війська могли нападати на Україну і підтримує російську агресію.

За її словами, НАТО уважно стежить за всією військовою діяльністю в Білорусі.

У вівторок міністр оборони Польщі Маріуш Блащак задовольнив прохання командувача Прикордонної служби країни щодо відправки додаткових сил на кордон з Білоруссю.

Раніше Білорусь заявила про початок навчань механізованої бригади на полігонах, що розташовані поблизу кордонів з Польщею та Литвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: