Білорусь почала військові навчання під кордоном з Литвою і Польщею

Понеділок, 7 серпня 2023, 12:37

Білорусь заявила про початок навчань механізованої бригади на полігонах, що розташовані поблизу кордонів з Польщею та Литвою.

Як пише "Європейська правда", відповідну заяву опублікувало Міністерство оборони Білорусі.

Відомство заявило, що це командно-штабні навчання з 6-ю окремою механізованою бригадою, щоб відпрацювати керування підрозділами під час ведення бойових дій. 

Маневри проводять на полігоні "Гожський" та інших ділянках у Гродненській області, поруч з кордоном із Польщею та Литвою і так званим Сувальським коридором – умовним перешийком території цих держав-членів НАТО між Білоруссю і Калінінградською областю. 

 

"Під час підготовки активно використовувався досвід спеціальної воєнної операції (так у РФ називають розв'язану проти України війну – ред.), а саме – широке застосування БПЛА, тісна взаємодія танкових і мотострілецьких підрозділів з підрозділами інших родів військ", – заявили у Міноборони Білорусі.

Про участь чи неучасть членів ПВК "Вагнер" у маневрах не згадують. 

Нагадаємо, минулого тижня Варшава й Вільнюс повідомили, що близько сотні "вагнерівців" перемістилися до так званого Сувальського коридору, група Вагнера розмістилася поблизу литовського кордону в Гродненській області Білорусі.

Після провокації Мінська 1 серпня, коли два білоруських гелікоптери залетіли вглиб території Польщі, Варшава почала перекидання до кордону з Білоруссю додаткових сил та ударних гелікоптерів. 

Вихідними ситуацію з "вагнерівцями" у Білорусі обговорили міністри оборони США та Польщі, а перед тим глави МВС Польщі та Литви скоординували плани реагування на можливі нові провокації з боку Білорусі, у тому числі потенційне закриття кордону з Білоруссю.

Читайте також статтю "ЄвроПравди" про нещодавній вояж білоруських гелікоптерів на територію Альянсу: НАТО провалює "тест на сміливість". Вторгнення гелікоптерів до Польщі може мати серйозні наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: