США схвалили потенційний продаж Польщі систем ППО і ПРО на $4 млрд

Вівторок, 12 вересня 2023, 07:53

Державний департамент США схвалив потенційний продаж Польщі інтегрованої системи бойового управління протиповітряної і протиракетної оборони орієнтовною вартістю 4 мільярди доларів.

Про це повідомив Пентагон у понеділок, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

За даними Пентагону, в рамках модернізації своєї протиповітряної оборони Польща, яка є членом НАТО, звернулася з проханням придбати другу фазу двоетапної програми для командної системи PATRIOT Configuration-3+ з модернізованими сенсорами і компонентами.

За словами Пентагону, продаж включатиме 93 оперативних центри управління системою, 175 мережевих ретрансляторів управління вогнем та інше супутнє обладнання.

Інтерес Європи до американського озброєння зріс, причому попит зосереджений на таких товарах, як боєприпаси, засоби протиповітряної оборони, засоби зв'язку, ракети Javelin і безпілотні літальні апарати, які виявилися критично важливими для воєнних дій в Україні.

Генеральним підрядником для поставок систем ПРО буде компанія Northrup Grumman.

Зазначимо, що напередодні глава Міністерства оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про затвердження рамкової угоди про постачання 486 ракетних пускових установок HIMARS.

У квітні Польща оголосила про підписання контракту на закупівлю двох перших підрозділів ракетної системи Narew, що має стати останньою ланкою системи ракетного захисту, названого "Щит Польщі". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: