У Фінляндії хочуть арештувати керівника підсанкційних компаній, які допомагали РФ

П'ятниця, 15 вересня 2023, 20:07

У Фінляндії хочуть заарештувати Габріеля Теміна – виконавчого директора мережі компаній Luminor і Siberica, яких США внесли до санкційного списку.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомляє Yle.

Габріеля Теміна підозрюють у тяжкому злочині, пов'язаному з порушенням антиросійських санкцій. Суд Східної Уусімаа розгляне питання в понеділок.

Влада США називає керівника підсанкційних компаній, які знаходяться у місті Вантаа, громадянином Франції.

Раніше міністерство фінансів США в межах останнього оголошеного пакета санкцій проти військово-промислового комплексу також запровадило обмеження щодо закордонних компаній, які допомагали РФ із імпортом технологій.

До санкційного списку США потрапила мережа з двох фінських логістичних компаній Siberica і Luminor, їхні власники – француз Габріель Темін і естонка Катрін Естер Темін, а також пов’язані з ними російські компанії.

Зазначається, що підсанкційні компанії з Фінляндії відправляли в Росію широкий спектр електроніки, зокрема камери для дронів, оптичні фільтри та літієві батареї. Розслідування щодо них уже відкрили й на батьківщині.

Загалом до санкційного списку Міністерства фінансів США додались майже 100 фізичних та юридичних осіб. Державний департамент США окремо запровадив візові обмеження проти понад 70 росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: