Нідерланди та Данія профінансують військову допомогу Україні від Чехії

Вівторок, 19 вересня 2023, 15:22

Чехія домовилася з Данією та Нідерландами про постачання чеської військової допомоги в Україну за їхньої фінансової підтримки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на České noviny.

Відповідна угода була підписана в кулуарах зустрічі у форматі "Рамштайн", що проходить у Німеччині. 

У Міністерстві оборони Чехії вважають, ця угода стане чудовою можливістю для чеських компаній. Першим проєктом стане передача Україні 15 модернізованих танків Т-72ЕА.

"Зокрема, йдеться про постачання додаткових танків, гаубиць, стрілецької зброї, бойових машин піхоти, засобів протиповітряної оборони, засобів радіоелектронної боротьби або боєприпасів від компаній нашої оборонної промисловості", – сказав заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковець.

У чеському Міноборони зазначили, що метою є довгострокова співпраця та підтримка українських збройних сил.

Чехія вже має досвід подібної моделі співпраці. Вона вже передала Україні 45 модернізованих танків Т-72 в рамках проєкту зі США та Нідерландами.

Данія раніше оголосила, що  спільно з іншими країнами закуповує додаткові 45 танків для України – серед них і 15 модернізованих Т-72.

Раніше міністр оборони Ллойд Остін, відкриваючи засідання контактної групи з питань оборони України, анонсував передачу Києву танків M1 Abrams найближчим часом.

Також стало відомо, що уряд Норвегії оголосив про плани передати Україні близько 50 гусеничних вантажівок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: