У Румунії стали свідками нової атаки РФ дронами на кордоні з Україною

відео
Вівторок, 26 вересня 2023, 10:07

Мешканці румунського міста Ісакча повіту Тульча стали свідками нової російської атаки дронами на паромну переправу через Дунай між українською Орлівкою та їхнім містом.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Радіо Свобода".

У мережі з'явилося відео з падінням безпілотника біля румунської території в Орлівці. Його зняв свідок, який перебував на українському березі.

На кадрах, офіційно не підтверджених румунською владою, можна почути, як чоловік кричить колегам на баржі якнайшвидше залишити український порт.

Літаки F-16 від США прибули до Румунії після інцидентів з падінням дронів

"Біжіть, він йде сюди! Ось де він впав, прямо на митницю!" – каже він одразу після того, як в районі порту Орлівка розбився дрон.

У вівторок вранці берегова охорона в Румунії оголосила, що рух через прикордонний пункт пропуску "Ісакча" закритий через обстріли  української території.

Російські окупанти уночі 26 вересня завдали ударів по припортовій інфраструктурі Одеської області, внаслідок чого пошкоджені будівля пункту пропуску, склади, три десятки вантажівок, згоріли шість фур та поранені два водії.

Нагадаємо, після кількох випадків падіння уламків дронів РФ на румунську територію 14 вересня Міністерство національної оборони Румунії розширило зону заборони польотів біля кордону з Україною.

Тоді ж почали будувати укриття у прикордонних з Україною районах, а мешканці отримали перші сповіщення тривоги під час чергової повітряної атаки РФ на українські порти над Дунаєм.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: