Поліція Латвії штрафуватиме за наліпки "Я русский!" на авто

фото
Вівторок, 26 вересня 2023, 11:38

Латвійська поліція вважає неприпустимим розміщення провокаційних написів російською мовою на автомобілях і готова до накладання штрафів за це.

Як пише "Європейська правда", про це заявила пресслужба відомства, повідомляє Delfi.

За словами правоохоронців, вони можуть вимагати негайно видалити подібні наліпки, а також вимагати від власника автомобіля пояснити, якими були його мета та мотивація розміщення написів.

"З огляду на геополітичну ситуацію, воєнні дії РФ проти України, а також загальний контекст, неприпустимими є будь-які прославляння військової агресії, зокрема розміщення на транспортних засобах потенційно провокаційних написів російською мовою, як-от "Я русский/Я русская", – йдеться в повідомленні відомства.

Як уточнюють правоохоронці, у разі виявлення правопорушення особи можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності у зв'язку з прославлянням військової агресії або воєнних злочинів. При цьому вони закликали жителів Латвії повідомляти в поліцію, якщо виявлено автомобілі з такими написами.

Раніше в соцмережах з'явилися фотографії, де на авто був напис "Я русская", що викликало обурення у користувачів, які закликали поліцію діяти більш активно.

Нагадаємо, днями Ризький міський суд засудив засновника й адміністратора російськомовної групи у Facebook "Кримінальна Латвія" Юрія Михайлова до двох місяців позбавлення волі.

Перед цим стало відомо, що в уряді Латвії готують проєкт щодо заборони залишатися у країні автомобілям, які зареєстровані в Росії або Білорусі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: