Молдова: Санду у рейтингах зберігає значний відрив від Додона 

Понеділок, 4 вересня 2023, 13:47

Президентка Молдови Мая Санду знову виграла б на президентських виборах, якби вони проходили найближчими вихідними; водночас п’ята частина опитаних не визначилися з вибором.

Як повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда", такими виявилися результати Барометра громадської думки, опубліковані 4 вересня. 

Якби вибори у Молдові проходили найближчими вихідними, за Маю Санду голосували б 29,4% учасників опитування, а проросійського експрезидента Ігоря Додона підтримали б 18,1%. 

Інші потенційні кандидати відстають з великим відривом. За мера Кишинева Іона Чебана проголосували б 5,6%, за лідера "Нашої партії" Ренато Усатого – 5,1%, за експрем’єра Іона Кіку — 4,1%, за лідера забороненої партії "Шор" Ілана Шора — 3,2%, за лідера комуністів Владіміра Вороніна — 1,5%.

Водночас 9,6% проігнорували б вибори, і 20,5% ще не визначилися з позицією.

Опитування провела компанія CBS-Research у проміжку з 9 по 23 серпня на замовлення Інституту публічних політик. Опитали 1215 мешканців Молдови, респондентів з Придністров’я не залучали. 

У червні відрив між Санду і Додоном в опитуванні, проведеному цією ж компанією, був дещо більшим

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду вважає РФ головним джерелом нестабільності для своєї країни та закликає активніше допомагати Україні. 

Дивіться також відео "Європейської правди" про те, як Росія руйнує Молдову зсередини і чому пропаганда РФ там ефективна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: