Зеленський поговорив із прем’єром Британії про експорт зерна і військові потреби України

Четвер, 7 вересня 2023, 19:54

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 7 вересня, провів телефонну розмову із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Про це Зеленський написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Чорноморський зерновий експорт. Україна успішно відкрила альтернативний шлях і потребує допомоги партнерів у посиленні ППО Одещини. Подякував Великій Британії за тверду підтримку, зокрема військову", – зазначив він.

Водночас речник британського уряду, якого цитує Sky News, розповів, що під час розмови Сунак запевнив Зеленського, що Британія "стимулюватиме прогрес" з країнами G20 у подоланні чорноморської зернової блокади з боку Росії.

"Президент Зеленський поінформував про контрнаступ України та поточні військові потреби, а прем'єр-міністр запевнив у непохитній підтримці Великої Британії та привітав прогрес Збройних сил України на полі бою", – сказав він.

Також під час розмови обговорювали вплив зернової блокади Чорного моря з боку РФ як на Україну, так і на постачання продовольства в усьому світі.

Напередодні Зеленський проводив зустрічі із держсекретарем США Ентоні Блінкеном і прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: