Ватикан взяли під посилену охорону

Вівторок, 17 жовтня 2023, 13:41

Уся територія навколо Ватикану у вівторок перебуває під особливим контролем з огляду на можливі загрози безпеці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на італійське агентство ANSA.

В районі площі Святого Петра карабінери чергують в бронежилетах і з автоматами.

"Персонал був проінформований про необхідність підтримувати постійну пильність під час виконання службових обов'язків, спрямовану на захист власної безпеки та безпеки інших, а також негайно реагувати на будь-яку ситуацію, яка вважається незвичайною", – заявили в корпусі жандармерії Ватикану.

Глава МЗС Італії Антоніо Таяні зазначив, що рівень загрози на території країни був підвищений кілька днів тому.

Окремо він прокоментував операцію в Мілані, в ході якої були затримані двоє бойовиків ІДІЛ.

"Дякую поліції та судовій владі за операцію, яка призвела до арешту двох бойовиків ІДІЛ. Уряд, також за допомогою рішучих превентивних дій, продовжуватиме працювати над забезпеченням безпеки громадян", – додав він.

Нагадаємо, ввечері 16 жовтня у Брюсселі сталася стрілянина, яка виявилась ісламістським терактом. Як стало відомо, нападник вигукував "Аллах акбар" і є симпатиком ІДІЛ. Двоє загиблих від рук терориста виявилися шведськими футбольними фанатами і схоже, що нападник умисно стріляв у них. 

Вранці підозрюваного терориста затримали в одному з районів бельгійської столиці, під час затримання він отримав серйозні поранення і за кілька годин помер у лікарні. 

Прем’єр Швеції після спілкування з бельгійським прем’єром заявив, що усе вказує на те, що теракт був спрямований "проти Швеції і шведських громадян".  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: